Adalet Bakanlığı İnfaz koruma memuru, büro ve destek 22 bin 984 personel alımı ne zaman yapılacak?

Kamu kurumlarına yapılacak olan personel alımları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ediyor. Bu çerçevede Adalet Bakanlığı, İnfaz koruma memuru, büro ve destek personeli olmak üzere toplamda 22 bin 984 kişiye istihdam sağlanacağını duyururken detaylar da merak edildi.

Adalet Bakanlığı İnfaz koruma memuru, büro ve destek 22 bin 984 personel alımı ne zaman yapılacak?

Bakanlıklar tarafından yapılan personel alımları takip edilirken kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyenler de bu alımlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Adalet Bakanlığı personel alımları, kamu sektöründe kariyer yapmak isteyen birçok kişinin yakından takip ettiği konular arasında yer alırken 22 bin 984 personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Adalet Bakanlığına bağlı birimlerde çalışmak isteyen binlerce aday da ''Adalet Bakanlığı İnfaz ve koruma memuru, büro personeli, aşçı, kaloriferci, şoför alımları ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Şartlar neler? CTE alımı başvuru tarihi açıklandı mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ADALET BAKANLIĞI İNFAZ KORUMA MEMURU, BÜRO VE DESTEK 22 BİN 984 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024 yılı için toplamda 22 bin 984 personel almak için talepte bulunduklarını belirtirken ''1 Ocak 2023 tarihinden bu yana vefat, emeklilik, istifa, göreve son verme ve benzeri sebeplerle Bakanlığımızdan ayrılan toplam personel sayımız 6.976 olmuştur.'' bilgisine yer verdi.

Adalet Bakanlığı İnfaz koruma memuru, büro ve destek 22 bin 984 personel alımı ne zaman yapılacak?

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Bakan Tunç, ''Bu süreçte artmaya devam iş yükümüz, yeni kurulan mahkeme ve dairelerimiz, faaliyete geçen bölge adliye mahkemeleriz personel ihtiyacımızı daha da artırmıştır.” ifadelerine yer verirken adliyelerde, ceza infaz kurumları, icra daireleri ve adli tıp kurumlarında görevlendirilmek üzere 22 bin 984 personelin taleplerinin iletildiğini duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarının ardından personel alım ilanının yayımlanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER