Adalet Bakanlığı açıkladı! Nöbetçi noterlerde 2 milyon 374 bir işlem yapıldı

Alım-satımlardaki hukuki güvenliğin sağlanması için hizmet veren noterler her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. Hafta sonları nöbet sistemi ile hizmet veren noterlerin yaptığı işlemlere ilişkin Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Adalet Bakanlığı açıkladı! Nöbetçi noterlerde 2 milyon 374 bir işlem yapıldı

Kamu kurumları arasında yer alan noterler, birey ve kurumların hukuki haklarını korumak, aralarındaki anlaşmazlıkları önlemek amacıyla işlemleri belgelendirmek üzere hizmet veriyor. Alış - satış gibi resmi işlemlerin yapıldığı noterler, hafta sonu nöbet sistemi ile çalışırken nöbetçi noterler de sıklıkla sorgulanmaktadır.

Nüfus yoğunluğu nedeniyle işleri hafta sonuna sarkan ve acil işlem yapması gereken vatandaşlar için nöbet sistemi ile hizmete devam eden noterler hakkında Adalet Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

NÖBETÇİ NOTERLERDE 2 MİLYON 374 BİR İŞLEM YAPILDI

Adalet Bakanlığının hizmete sunduğu nöbetçi noter uygulaması kapsamında bugüne kadar 2 milyon 374 bin 653 işlem yapıldı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Noterler Birliği (TNB) ile ortak çalışma sonucunda 6 Nisan 2019'da başlatılan ve noterliklerin hafta sonu hizmet vermesini sağlayan "nöbetçi noterlik" uygulamasına Mart 2020'de Kovid-19 salgını nedeniyle 1,5 yıl ara verildi, salgın tedbirlerinin kaldırılmasının ardından uygulama 31 Temmuz 2021'de yeniden başlatıldı.

noter.jpg

Nöbetçi noterlerde bugüne kadar 1 milyon 593 bin 290'ı ikinci el araç satışı, 163 bin 140'ı da ilk tescil işlemi olmak üzere 2 milyon 374 bin 653 işlem gerçekleştirildi.

SAAT 10.00 İLE 16.00 ARASINDA HİZMET SUNUYOR

Nöbetçi olarak belirlenen noterler, tüm iller ile bazı ilçelerde hafta sonu 10.00 - 16.00 saatlerinde öğle tatili vermeden hizmet sunuyor. Nöbetçi noterlikler, Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesinden öğrenilebiliyor. Nöbetçi noterlerin hizmetleri 81 ilde devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER