Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan başıboş sokak köpekleri açıklaması

Günlerdir devam eden ve son günlerdeki kuduz vakaları ile iyice alevlenen başıboş köpekler ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konu hakkında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Tunç'ta insan sağlığı vurgusu yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan başıboş sokak köpekleri açıklaması

Türkiye'nin başıboş köpekler ve köpeklerden kaynaklı ortaya çıkan sıkıntılar ile ilgili neredeyse hergün bir gelişmeler yaşanıyor. Konu ile ilgili son günlerde yurdun farklı yerlerinden gelen kuduz vakası haberleri ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu durumu doğrulaması insanları tedirgin etmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gelişmelerden dolayı duydukları üzüntüyü ifade etti.

"TEDBİRLERİN ALINMASI LAZIM"

Bakan Tunç "Başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiğini üzülerek görüyoruz. Okula gidemeyen, sabahları namaza gidemeyen yaşlılar var. Sokakların da korunaklı olması lazım" diyerek insanların sağlığının tehlikede olmaması gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz Tunç durum hakkında bir harekete geçilmesi gerektiği düşüncesini "İnsan sağlığını korumaya yönelik tedbirlerin alınması lazım" sözleri ile vurguladı.

"HAYVANLARIMIZIN BİRBİRLERİNE ZARAR VERMEMESİ LAZIM"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konunun yasal kısmı ile ilgili beklentisini "TBMM'deki milletvekillerimizin bir orta yolu bulacağına yürekten inanıyoruz. Hem hayvanlarımızın özellikle birbirlerine zarar vermemesi lazım, işkence etmemeleri lazım, büyük hayvanlar küçüklere. Hem de insanların sokakta korunması lazım" dedi.

Hayvanseverler ve vatandaşlar süreci yakından takip ediyor. Özellikle kuduz haberlerinin gelmesinin çalışmaların hızlandırılmasına neden olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER