Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Eylem Tok ve oğlunun yargılanacağı tarihi açıkladı

Türkiye'de Mart ayında yaşanan bir trafik kazası ve sonrasında yaşananlar ülke gündemine oturmuştu. 17 yaşında olan Timur Cihantimur trafik kazası ile bir kişinin ölümüne sebep olmuş ve annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a daha sonrasında Amerika Birleşik Devletlerine kaçırılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Eylem Tok ve oğlunun yargılanacağı tarihi açıkladı

Oğuz Murat Aci adlı vatandaşın genç yaşta hayatını kaybetmesi ve geride acılı bir eş ve evlat bırakması ülkeyi derinden üzmüştü. Konunun bir an önce çözülmesini isteyen vatandaşlar çocuğun ve ailesinin cezalandırılmasını istemişti.

BEKLENEN TUTUKLAMA AYLAR SONRA GELDİ

Söz konusu kaçışın ardından ABD'de görülen Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un rahat tavırları insanları çileden çıkarmıştı. Ülkemizde yetkili merciler tarafından da gerekli adımların atıldığı olaya dair önemli bir gelişme yaşandı. Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un ABD'de tutuklandığı öğrenildi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Tunç yargılama süreci hakkında bilgiler verdi. Bakan Yılmaz Tunç "Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran’da yapılacaktır" dedi.

GÖZLER 18 HAZİRAN'DA YAPILACAK DURUŞMADA OLACAK

Şimdi gözler yargılama sürecinin nasıl tamamlanacağına ve talep edilen iadenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine çevrildi. Konu ülke gündeminde yer edinmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER