Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ertelenen Süper Kupa maçı hakkında açıklamada bulundu!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riad'da düzenlenecek olan Süper Kupa maçında yaşanan kriz sonrası Fenerbahçe ve Galatasaray yetkilileri ortak bir karar alarak maça çıkmadan ülkemiz topraklarına döndü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ertelenen Süper Kupa maçı hakkında açıklamada bulundu!

2023 yılı Süper Kupa maçı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacaktı. Suudi Arabistan'ın başkenti Riad'da oynanacak olan maç öncesi büyük bir kriz yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk pankartlarını kullanmasına izin vermeyen Suudi Arabistan, ülkemizde tepkiye neden oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray tarafından alınan ortak kararla iki takım da maçtan çekilerek Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye dönen iki takım büyük coşku ile karşılandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından açıklamada bulundu.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN SÜPER KUPA AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Tunç, provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunan bazı sosyal medya kullanıcılarına yönelik Cumhuriyet başsavcılıklarınca adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir." ifadesine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ertelenen Süper Kupa maçı hakkında açıklamada bulundu! - Resim : 2

Bu çerçevede tutuklama haberleri de gelmeye devam ederken söz konusu krizin nasıl bir çözüme kavuşacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER