Adalet Bakanı Tunç'tan dikkat çeken yeni anayasa açıklaması!

Bu sene en çok gündeme gelen konular arasında yer alan yeni anayasa hakkında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuya bir kez daha yeşil ışık yaktığını dile getirdi.

Adalet Bakanı Tunç'tan dikkat çeken yeni anayasa açıklaması!

Yeni anayasa hakkında düzenleme yapılması konusunda bu sene pek çok siyasi tarafından açıklamalar gelmişti. Bu açıklamalar sonucunda yeni anayasa düzenlemesinin yapılıp yapılmayacağı hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Yılın son günlerinde 2024 yılında bu konuda bir düzenleme olup olmayacağı merak konusu olmuşken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından bugün son dakika açıklamaları peş peşe geldi.

ADALET BAKANI TUNÇ YENİ ANAYASA İÇİN KONUŞTU!

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü'ne ziyarette bulunan Bakan Tunç, yeni anayasaya ilişkin merak edilenler hakkında "Türkiye, 12 Eylül darbesi sonrası darbeciler tarafından yazdırılan bir anaysa ile yönetiliyor. Bu anayasanın değişmesi konusunda herkes mutabık. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun 'bu anayasa değişmesi gerekir' diyor. Bütün partiler 'yeni anayasaya ihtiyaç var' diyor. Tabi uzlaşma bugüne kadar olmadı; birkaç girişim oldu. Mecliste bazı dönemlerde bir uzlaşma komisyonları kuruldu ama başarılı olunamadı. Bazı kritik maddelere sıra geldiğinde uzlaşma sağlanamadı, masalar dağıldı. 12 Eylül anayasasında geçtiğimiz süreç içerisinde özellikle son 21 yılda reform sayılacak sessiz devrim sayılacak anayasanın vesayetçi ruhunu azaltacak önemli reformlara imza attık. Bunlar küçümsenmeyecek reformlar. Vesayetçi ruhu ortadan kaldırmak için çok çalıştık" şeklinde açıklamalara yer verdi.

2024 YILI İÇİN SİNYALİ VERDİ!

Yaptığı açıklamalarda 2024 yılının başında yeni çalışmaların bulunabileceğinden bahseden Bakan Tunç, İnsan onurunu öne alan, insan haklarını öne alan ve devletin görevlerini vatandaş karşısında somut bir şekilde belirleyen yeni demokratik bir anayasaya inşallah Türkiye Yüzyılı’nın başında gerçekleştirilebileceğinden bahsetti.

SONRAKİ HABER