Adalet Bakanı Tunç, Orta Vadeli Program hakkında konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye'nin ekonomik geleceğini belirleyen Orta Vadeli Program (OVP) hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Tunç, Orta Vadeli Program hakkında konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye'nin ekonomik geleceğini belirleyen Orta Vadeli Program (OVP) hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığı olarak bu programın iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye ve hukuki öngörülebilirliği güçlendirmeye yönelik adımlar içerdiğini açıkladı.

"Küresel görünürlüğünün artırılması"

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, OVP kapsamında bürokratik ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesi ve iyileştirilmesine öncelik verileceğini belirterek:

Programda, İş ve yatırım ortamında bürokratik ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik tedbirlere öncelik verilmesi kararlaştırılmıştır. Adalet Bakanlığı olarak, yargıda ihtisaslaşmanın geliştirilmesi, tahkim başta olmak üzere Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin etkinliğinin artırılması, yargılama süreçlerinin etkinleştirilmesi, İstanbul Tahkim Merkezi’nin yapısının güçlendirilerek küresel görünürlüğünün artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesine ve yatırım ortamını etkileyen mevzuat değişikliklerinde öngörülebilirliği artırmaya yönelik özel sektör ile kamu kurumları arasındaki koordinasyonun sağlanması, hususları başta olmak üzere; iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine ve hukuki öngörülebilirliğin güçlendirilmesine yönelik adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

screenshot-3.png

Adalet Bakanı Tunç'un bu açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik reformlara ve hukuki düzenlemelere verdiği önemi yansıtmaktadır. OVP'nin Türkiye'nin ekonomik geleceği üzerindeki etkisi ve bu tür adımların ülkenin rekabetçiliği üzerindeki rolü büyük bir öneme sahiptir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER