Adalet Bakanı Tunç Narin Güran cinayetine ilişkin gizlilik uyarısında bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin, gizlilik uyarısında bulundu. Bakan Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada soruşturmanın titizlikle devam ettiğini ve suçluların cezalarını çekeceğine değindi.

Adalet Bakanı Tunç Narin Güran cinayetine ilişkin gizlilik uyarısında bulundu

21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül tarihinde bir derede çuval içinde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran (8) cinayetine dair soruşturma devam ediyor. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 19 gün boyunca aranan Narin Güran cinayetinde 24 kişi gözaltına alınırken baba Giran'ın serbest bırakılması ile gözaltı sayısı 23'e düştü.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narin Güran'ın öldürülmesi ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiğini kaydetti.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN NARİN GÜRAN CİNAYETINE İLİŞKİN GİZLİLİK UYARISI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemlerinin sürdüğünü açıkladı. Bakan Tunç, "Soruşturmanın selameti için CMK'nin 157. maddesi uyarınca soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğu unutulmamalıdır" ifadesini kullandı. Bakan Tunç, "Narin kızımızın ölümüne sebep olan ya da olanların bulunması için elde edilen tüm delil ve bulgular, büyük bir dikkat ve hassasiyetle değerlendirilmekte ve incelenmektedir" değerlendirmesinde bulunurken soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç Narin Güran cinayetine ilişkin gizlilik uyarısında bulundu

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında soruşturmanın gizliliğine zarar verecek dezenformasyon içeren ifadelere yer verildiğini belirten Bakan Tunç, herkesin hassas davranması gerektiğini belirtti.

SONRAKİ HABER