Adalet Bakanı Tunç denetimli serbestlik açıklamasında bulundu! Yasaklı madde kaynaklı suç oranı düştü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Uyuşturucu Madde Sempozyumu'na katıldı. Sempozyumda yasaklı maddeye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, denetimli serbestlik konusuna değinirken yasaklı madde kaynaklı suç oranının düştüğüne dikkati çekti.

Adalet Bakanı Tunç denetimli serbestlik açıklamasında bulundu! Yasaklı madde kaynaklı suç oranı düştü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da özel bir üniversitenin organize ettiği 'Uyuşturucu Madde Sempozyumu'na katıldı. Bahsi geçen programa Adalet Bakanı Tunç'un yanı sıra Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sempozyumun ikinci gününde açılış konuşmasını gerçekleştiren Adalet Bakanı Tunç, madde bağımlılığı ve bakanlık olarak uyuşturucu ile mücadelede; uyuşturucunun imali, ticareti ve kullanımının cezalandırılması ve cezasının infazı hususlarını yakından takip edildiğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Denetimli serbestlik konusuna da değinen Bakan Tunç, düzenlemeler kapsamında suç oranının düştüğünden bahsetti.

DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULAMASI İLE SUÇ ORANI DÜŞTÜ

Denetimli serbestlik uygulaması ile alkol ve madde bağımlılığı tedavilerinin yürütüldüğünü söyleyen Bakan Tunç, “Denetimli serbestlik sisteminin kurulduğu 2005 yılından bu yana denetimli serbestlik müdürlüklerine toplam 1 milyon 593 bin 756 tedavi ve denetimli serbestlik kararı gelmiş olup halen 71 bin 478 kararın infazına devam edilmektedir.'' dedi.

Adalet Bakanı Tunç denetimli serbestlik açıklamasında bulundu! Yasaklı madde kaynaklı suç oranı düştü

Denetimli serbestlik sistemi ile sadece 2023 yılında yapılan çalışmalarda 10 bin 366 aileye ulaştıklarından bahseden Bakan Tunç, ‘’Denetimli serbestlik kapsamında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını sürekli takip ediyoruz. Bu kapsamda, denetimli serbestlik uygulanan kişilerin 5 yıl içerisinde yeniden uyuşturucu kaynaklı suç oranı, 2018 yılında yüzde 33,50 iken; 2023 yılında yüzde 19,50’ye düşmüştür" değerlendirmesinde bulundu. Bakan Tunç, bu uygulama sayesinde suç oranındaki düşüşe dikkati çekerken uyuşturucu ile mücadeleye devam edileceğinin de altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER