Adalet Bakanı Tunç: Ceza adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza adalet sisteminin sadece suçluları cezalandırmakla kalmayıp, toplumu suçtan koruma ve hükümlüleri yeniden topluma kazandırma görevini üstlendiğini vurguladı. Bakan Tunç, "Ceza adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır" dedi.

Adalet Bakanı Tunç: Ceza adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 371 İşyurdu Müdürlüğü'nde her yıl ortalama 60 bin hükümlü ve tutuklunun üretim süreçlerine katıldığını belirterek, bu çalışmalar sayesinde hükümlülerin meslek edindiğini ve topluma entegrasyonlarının desteklendiğini ifade etti.

İŞYURTLARI, HÜKÜMLÜLERİN MESLEK SAHİBİ OLMASINI SAĞLIYOR

Bakan Tunç, ceza ve infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması amacıyla çeşitli rehabilitasyon programları uygulandığını söyledi. Bu kapsamda, İşyurtları Kurumu aracılığıyla işbaşı mesleki eğitim programları yürütüldüğünü ifade eden Tunç, işyurtlarının adeta bir fabrika gibi faaliyet gösterdiğini söyledi.

Mobilyadan tekstile, inşaat ve onarımdan gıda ve tarıma kadar birçok sektörde üretim yapıldığını belirten Bakan Tunç, Türkiye genelinde bin 700 atölye ve tesiste faaliyet gösterildiğini dile getirdi.

Adalet Bakanı Tunç: Ceza adaletinin amacı toplumu suçtan korumaktır

MİLLİ EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Bakan Tunç, ceza infaz sürecinde gerçekleştirilen bu çalışmaların sadece hükümlülerin ıslahı ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ceza adaletinin en temel amacı toplumu suçtan korumaktır. Ancak bunun yanında, hükümlülerin topluma kazandırılması da büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, İşyurtları Kurumumuz aracılığıyla 200'den fazla meslek dalında
eğitim ve üretim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 371 İşyurdu Müdürlüğü'nde her yıl yaklaşık 60 bin hükümlü ve tutuklu çalışıyor. Üretim hiç durmadan devam ederken, atölyelerde üretilen yerli ürünler vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor ve böylece milli ekonomimize de katkı sağlanıyor."

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER