Ada beyan ve Trendyol Express yola çıktı mesajı nedir?

Kasım ayı indirimleri nedeniyle vatandaşların yoğun internet alışverişi devam ederken bunu fırsat bilen dolandırıcılar milyonlarca kişinin cep telefonuna Ada beyan Trendyol Express yola çıktı mesajı göndermesi tedirginlik yarattı.

Ada beyan ve Trendyol Express yola çıktı mesajı nedir?

Milyonlarca kişinin 29 Kasım Çarşamba akşamından beri cep telefonuna gönderilen mesaj ile pek çok kişi durum araştırmaya başlandı ve sosyal medya gündemine oturdu.

UZMANLAR UYARDI

Ada beyan adı ile dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını ifade eden uzmanlar, vatandaşları mesaj içeriğinde bulunan bağlantıyı açmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kasım ayı indirimleri kapsamında vatandaşların internet alışverişine yoğun ilgi göstermesi sonucunda kargo şirketleri yoğun mesai yaptı. Bu durumda dolandırıcıların iştahını kabarttı ve Ada beyan adı altında cep telefonlarına mesaj gönderdiler.

Ada beyan ve Trendyol Express yola çıktı mesajı nedir?

ADA BEYAN TARAFINDAN GELEN GÖNDERİNİZ YOLA ÇIKTI MESAJI NEDİR?

Ada beyan adı altında gelen mesajda gönderiniz yola çıktı ifadesi takip numarası ve bağlantı içeriyor. Mesajı gönderen dolandırıcılar kişilerin bağlantıya tıklamasını istiyor. Binlerce kişi bu durumu şikayet sitelerinde kendilerinin sipariş vermediği ve kargo beklemediği halde böyle bir mesaj aldıklarını dile getiriyor.

Mesaj içerisinde yer alan bağlantının açılması durumunda uzmanlar, kişisel verilerin ele geçirilme ihtimalinin olduğunu belirtti. Cep telefonundan internet bankacılığı ile e - devlet kullanan kişilerin kişisel verilerin ele geçirilebileceği ve tehlikeye girebileceği konuşuluyor.

SONRAKİ HABER