Acil Tıp Kurumu farklı kadrolarda 229 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Şubat ayı için Acil Tıp Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre toplamda 229 sözleşmeli personel alımının yapılacağı öğrenildi. Şartlar ise merak konusu oldu.

Acil Tıp Kurumu farklı kadrolarda 229 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Bu sene Acil Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre farklı kadrolarda toplamda 229 sözleşmeli personel alımı yapılacağı öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamalar kapsamında şartlar ve detaylar ise merak konusu oldu.

ACİL TIP KURUMU BAŞKANLIĞI 229 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK!

İlanın yayımlanmasının ardından yapılan açıklamalara göre en az 70 KPSS puanı şartı ile Merkez ve Taşra Teşkilatında 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”a göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Yayımlanan ilana başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Son başvuru günü olan 18 Şubat 2024 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)
Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
e) Kamu haklarından mahrum olmamak,
f) Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

SON BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU!

Acil Tıp Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre yukarıda verilen başvuru şartlarını sağlayan kişilerin 18 Şubat 2024 tarihi saat 23:59'a kadar e-Devlet üzerinden Adli Tıp Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER