Açık Radyo neden kapatıldı, ne oldu?

Radyo dinleyenler için kötü haber bugün geldi. Aktarılan son habere göre yaklaşık 30 yıldır 95.0 frekansı üzerinden yayın yapan Açık Radyo kapatıldı. Peki, Açık Radyo neden kapatıldı, ne oldu?

Açık Radyo neden kapatıldı, ne oldu?

Aktarılan son haberin detaylarına göre Türkiye’nin en köklü bağımsız radyo istasyonlarının başında gelen Açık Radyo kapatıldı. Bugün saat 13.00 itibarıyla yayın hayatına son verildi. Öte yandan istasyonun karasal yanının dışında dijital mecradaki yayınına da son verildiği öğrenildi.

11 EKİM’DE AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

Radyo, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye'de ve belki de dünyada en geniş çapta ses ve ifade biçimlerine muazzam bir alan açmış radyomuz tamamıyla bürokratik ve teknik bir gerekçeyle ifade özgürlüğünden mahrum bırakılıyor. Oysa milyonlarca dinleyicisinin kolaylıkla şahitlik edebileceği gibi Açık Radyo bunca yıldır yaratmış olduğu toplumsal etki sayesinde susturulamaz”

LİSANSI İPTAL EDİLDİ

Açık Radyo’nun neden kapatıldığı bu noktada radyo dinleyenler tarafından merak konusu oldu. Karasal yayın lisansının RTÜK tarafından resmi olarak iptal edildiği ifade edildi.

Açık Radyo ise bu durumu “Kısa bir ara” olarak yorumlarken, Bugün saat 17.30 civarında radyo yönetimi tarafından Tophane’de bulunan Açık Radyo binasının önünde basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER