ABD İsrail için gözünü kararttı: On binlerce asker hazırda bekliyor

Geçmişten günümüze kadar dönem dönem savaşlar ve çatışmalar yaşayan Ortadoğu'da yeni bir savaş sürecine girilmesinden endişe ediliyor. İsrail'in Filistin halkına yönelttiği sistematik katliamlara göz yuman Amerika, karşılık verilmesi durumunda işin içine gireceğini vurguluyor.

ABD İsrail için gözünü kararttı: On binlerce asker hazırda bekliyor

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye hava ve kara harekatları düzenleyen İsrail on binlerce kadın ve çocuğun hayatını sonlandırmıştı. Yerleşim yerlerini kullanılamaz hale getiren Tel Aviv yönetimi çevre ülkelere de çeşitli bahaneler ile saldırılar düzenlemişti.

AMERİKA'NIN DESTEĞİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKİYOR

Yaşanan bu durumun ardından Batı ülkelerinden bazıları saldırıların durmasını talep ederken başta Amerika gibi devletlerin takındığı tavır tepki toplamıştı. Özellikle ABD yönetimi İsrail'e kayıtsız şartsız destek vereceğini açıklamıştı.

ABD İsrail için gözünü kararttı: On binlerce asker hazırda bekliyor

Son olarak İsrail'in İran'da Hamas Lideri İsmail Haniye'ye suikast düzenlemesi gerilimi yükseltmişti. İran'ın bu hamleye savaş açarak cevap vermesi ihtimali üzerinde duran Amerika Birleşik Devletleri bölgedeki 45 binlik askeri gücü ile dikkat çekiyor.

LÜBNAN'A PEŞ PEŞE SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Olası bir çatışma halinde bölgeye takviye güç göndermesi beklenen ABD'nin bu tavrı tepki çekmeye devam ediyor. Bölgedeki ülkelerde yaşanan duruma karşı kendi içlerinde hazırlıklarda bulunmayı sürdürüyor. Özellikle Lübnan'a saldırılarını artıran İsrail'in saldırılarını sonlandırması düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de İsrail ve Amerika'ya sert tepki göstererek alınan kararların karşısında durduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER