ABB Başkanı Yavaş, indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayacaklarını açıklayan TÖHOB'u uyardı! Trafikten men ederiz

TÖHOB Genel Başkanı Kara'nın indirimli ve ücretsiz taşıma hakkı olan vatandaşlar için taşıma yapmayacaklarını açıklaması üzerine ABB Başkanı Yavaş'tan uyarı geldi. Başkan Yavaş, kararın usulsüz olduğunu belirterek trafikten men edeceklerini söyledi.

ABB Başkanı Yavaş, indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayacaklarını açıklayan TÖHOB'u uyardı! Trafikten men ederiz

Türkiye'de akaryakıta yapılan zamlar vatandaşı etkilemeye devam ederken toplu taşıma ücretleri de buna bağlı olarak arttı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, maliyetleri gerekçe göstererek abonman kart kullanan ve ücretsiz taşıma hakkı olan vatandaşlar için aldıkları yeni kararı açıkladı.

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası ve TÖHOB, 19 Eylül 2023 tarihinde gelir desteği ödemelerinin yüzde 40’tan yüzde 70’e çıkarılmasını talep ederek Başkent İlçeler Terminali'nde açıklama yaptı. 65 yaş üzeri için 15 Ekim itibariyle ücretsiz taşıma hizmetinin sonlanacağını açıklayan TÖHOB Genel Başkanı Kara, kararlarının Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilmesi halinde de 21 Eylül Perşembe gününden itibaren de abonman kartlarını geçerli görmeyeceklerini bir de 62 ila 64 yaş arası ücretsiz taşıma hakkı olan vatandaşları da taşımayacaklarını belirtti. Alınan kararı takip eden ABB Başkanı Yavaş, yaptığı son dakika açıklaması ile bu kararı geçerli görmediklerini belirtti.

ABB BAŞKANI YAVAŞ, TÖHOB'UN KARARINI REDDETTİ

TÖHOB Başkanı Kara, 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma hizmeti vermeyeceklerini söyleyerek bu kararın onaylanmadığı durumda da abonman kartlıları ve 62 - 64 yaş arası vatandaşları da ücretsiz taşımayacaklarını belirtti. Söz konusu kararla ilgili olarak “İptal olacaksa iptal olsun, ceza yenecekse ceza yensin. Biz taşımadığımız andan itibaren EGO araçlarını çoğaltacak ve ceza yazmaya başlayacak.15 Ekim’den itibaren Türkiye geneli halk otobüsü esnafı, ‘ücretsiz yolcu taşımacılığı yapmayacağız’ diyor” ifadeleri ile gündem oldu. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, TÖHOB Başkanı Kara'nın kararını reddettiklerini açıkladı. Bu kapsamda resmi bir açıklama yapan ABB Başkanı Yavaş, özel halk otobüsü işletmecilerini uyararak, "Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır" dedi.

''KANUNA VE SÖZLEŞMEYE AYKIRI HAREKET EDEN İŞLETİCİLER TRAFİKTEN MEN EDİLEREK YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR''

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankaralılara seslendi. ABB Başkanı Yavaş, TÖHOB tarafından alınan kararla ilgili olarak "Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız.

Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir.

Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır.
Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir.

Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-21-092751.png

ABB Başkanı Yavaş'ın açıklamalarından hareketle sizlerde Özel Halk Otobüsleri'nde abonman kart, 62 - 64 yaş ve 65 yaş üzeri indirimli taşıma hizmetinden yararlanamıyorsanız ALO 153'ü arayarak aracın plakasını bildirebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER