9 Eylül okulların ilk gününde toplu taşıma ücretsiz mi?

9 Eylül tarihinde okulların açılacak olması ile beraber toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak konusu oldu. Genellikle okulların ilk gününde toplu taşımanın ücretsiz olduğu bazı illerdeki son durum araştırılmaya başlandı.

9 Eylül okulların ilk gününde toplu taşıma ücretsiz mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılının 9 Eylül'de başlayacağını duyurdu. 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim yılına ilişkin alınacak kararlar gündemde yer alırken okulların ilk günü için de araştırmalar başladı.

Bu çerçevede gündeme 9 Eylül tarihinde okulların ilk günü sebebiyle toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı gündeme geldi. ''9 Eylül 2024 Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi, kimlere ücretsiz?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

9 EYLÜL TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları ile ilgili duyuruyu yayımladı. Okulların açıldığı gün olan 9 Eylül tarihinde İstanbul’da 06.00 - 16.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak ve İSPARK ise okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 716 ek sefer yapacak. 137 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilecek. Metro İstanbul için 435 ilave sefer planlanırken Şehir Hatları da yaz tarifesinin sona ermesiyle birlikte kış tarifesine geçecek.

SONRAKİ HABER