81 ilde Mercek-23 operasyonu! 2.439 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde silah kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendiğini duyurdu. Mercek-23 operasyonu kapsamında 2 bin 439 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silah kaçakçılarına yönelik olarak tüm Türkiye genelinde düzenlenen operasyonu duyurdu. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında 81 il genelinde düzenlenen operasyonlar kapsamında 2 bin 439 şüphelinin yakalanmış olduğunu duyurdu.

81 İLDE SİLAH KAÇAKÇILARINA MERCEK-23 OPERASYONU!

Bakan Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmış olduğu açıklamasında "81 ilde son 5 günde Silah Kaçakçılarına ve Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara yönelik “MERCEK-23” operasyonları düzenlendi

Operasyonlar sonucu:

1.289 Ruhsatsız Tabanca,

387 Kurusıkıdan Çevrilmiş Tabanca,

32 Uzun Namlulu Tüfek,

561 Ruhsatsız Av Tüfeği olmak üzere toplam:

2.269 Silah ele geçirildi.

2.439 Şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek." diyerek operasyonlar kapsamında 2 bin 439 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ifade etti.

Ankara'da düzenlenen operasyonlarda 127 şüpheli gözaltına alınırken yapılan baskınlarda 55 tabanca ile 21 av tüfeğinin ele geçirildiği belirtildi. Bakan Yerlikaya operasyonların Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile yapıldığını açıkladı. Silahlı saldırı ve yaralanmaların artması üzerine silah kaçakçıları yakın takip altına alınmıştı.

Kaynak: Haberankara.com