81 il için kritik "Bomba Siklon" uyarısı! Yıkıcı bir fırtına ve yağışa karşı dikkat

Havların soğumaya başladığı son günler için 81 il geneline kritik yıkıcı bir fırtına ve yağış uyarısında bulunuldu.

81 il için kritik "Bomba Siklon" uyarısı! Yıkıcı bir fırtına ve yağışa karşı dikkat

Geçtiğimiz günlerde neredeyse tüm illerde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşlar oldukça zor anlar yaşamıştı. Bununla birlikte Zonguldak ilinde gemilerde görülen hasar ve afet sonucunda yaşanan kayıplara ilişkin hala AFAD tarafından çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi. Tüm bunlar ile birlikte bugün Hava Forum tarafından sosyal medya X hesabında 81 il için kritik uyarılar yapıldı.

BOMBA SİKLON'A KARŞI DİKKAT!

Yıkıcı bir fırtına ve yağış meydana getirebilecek olan bomba siklon hakkında açıklama yapan Hava Forum "Cumartesi gecesi ve pazar sabahı için Türkiye'ye doğru yaklaşan bir "Bomba Siklon" riski var. Bomba siklon, basıncın 24 saatte en az 24 milibar düştüğü siklonlara denir. Ani basınç düşümüyle birlikte siklonun hızla kuvvetlenmesi olayıdır. Bomba siklon, kısa sürede sert meteorolojik hadiselere neden olur. Bu hafta sonunun gündemi yine yıkıcı bir fırtına ve yağış olabilir. Gelişmeleri takip ediyoruz..." şeklinde ifadeler ile dikkatleri Cumartesi gününe çekti.

screenshot-56.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra ise günlük olarak hava durumunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü şu şekilde duyurdu; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz ile Ardahan, Çankırı ve Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya Kesimi, Batı Kardeniz kıyıları ve Rize çevreleri ile Artvin'in kuzeyinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Karadenizde 2°C ila 4°C azalacağı, güney ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor."

SONRAKİ HABER