8. Yargı Paketi yürürlüğe girdi! Karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Mart ayının ilk günlerinde TBMM'de kabul edilen ve günlerdir yürürlüğe girmesi beklenen 8. Yargı Paketi ile ilgili beklenen gelişme gece saatlerinde yaşandı. Resmi Gazete'nin yayınlanması ile birlikte kabul edilen maddeler yürürlüğe girmiş oldu.

8. Yargı Paketi yürürlüğe girdi! Karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Ülkemizde mevcut adli sistemini daha iyi bir hale getirmek ve iyileştirmelerde bulunmak için içerisinde birçok kanunu barındıran 8. Yargı Paketi resmen yürürlüğe girdi.

Bazı maddelerinin 17 Haziran'da yürürlüğe gireceği 8.Yargı Paketi ile birlikte geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da duyurulan bayram öncesi emekli ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması kararı da resmileşmiş oldu. Yürürlüğe giren kararlar arasında ise en göze çarpanı AYM’nin iptal ettiği "‘örgüt adına suç işleme" fiiline getirilen yeni düzenleme oldu.

8. Yargı Paketi yürürlüğe girdi! Karar Resmi Gazete'de yayınlandı

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN HAYIRLI OLSUN MESAJI

8. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan bir mesaj geldi. Bakan Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “8. Yargı paketi olarak bilinen, Yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılarak hızlandırılması, Hak arama hürriyetinin genişletilmesi, Suçla etkin mücadelenin sağlanması, Kişisel verilerin etkili bir şekilde korunmasını amaçlayan ve bazı önemli düzenlemeleri içeren Ceza Muhakemesi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve 12.03.2024 tarih ve 32487 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullanarak gelişmeyi vatandaşlar ile paylaştı ve iyi dilek temennilerinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre Resmi Gazete ile yürürlüğe giren 8. Yargı Paketi içerisinde yer alan fakat yürürlüğe girmeyen 17 madde ise Haziran ayında yürürlüğe girecek. Söz konusu gelişmenin ardından adli sistem ve yargı kararlarının daha da iyi bir şekilde çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER