8 Mart tarihli Cuma Hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı!

İslam alemi cuma gününe daha erişmenin sevincini yaşarken Cuma Hutbesi merak konusu oldu. İslam alemi Ramazan ayına sayılı günler kalmasının ardından yayımlanan Cuma Hutbesini merak ederken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bülten ile belli oldu.

8 Mart tarihli Cuma Hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı!

Mübarek cuma gününe erişen Müslümanlar, bugün camilerde cuma namazında bir araya gelecek. İslam alemi için büyük bir anlamı olan cuma günüde çeşitli ibadetler yapılırken Ramazan ayı başlamadan önceki son cuma gününe ait Cuma Hutbesi de merak konusu oldu.

Cuma namazını idrak edecek olan vatandaşlar bir taraftan da Cuma Hutbesi araştırılmaya başladı. İslam alemi için Cuma Hutbesi merak konusu olurken ‘’8 Mart Cuma Hutbesi yayımlandı mı, konusu nedir?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

8 MART CUMA HUTBESİ KONUSU NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8 Mart 2024 tarihli ve "Ramazan Geliyor! Hazır Mıyız?" konulu Cuma Hutbesi yayımlandı. 8 Mart tarihinde yayımlanan Cuma Hutbesi merak edilirken ayrıntıları Haberankara.com okurları için derledik.

Muhterem Müslümanlar!

Önümüzdeki Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazıyla on bir ayın sultanı Ramazan’a kavuşacağız. Aynı gece sahura kalkarak oruca niyet edeceğiz. Bizleri bu mübarek aya ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Ramazan’ın kıymetini bizlere öğreten Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun. Ramazan-ı şerifimiz şimdiden mübarek olsun.

8 Mart tarihli Cuma Hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı!

Aziz Müminler!

Ramazan, Kur’an ayıdır. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Zaman, mekân ve insan, vahyin nuruyla Ramazan’da aydınlanmıştır. Rabbimiz, Bakara suresinde şöyle buyurmaktadır: “Ramazan, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun, hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır.” Ramazan, bizi, Kur’an’ı okumaya, anlamaya ve yaşamaya davet etmektedir.

Peki, bizler, Kur’an’ın ahlakıyla ahlaklanabiliyor muyuz? Onun rehberliğinde örnek bir insan ve Müslüman olabiliyor muyuz?

8 Mart tarihli Cuma Hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı! - Resim : 2

Cuma Hutbesi konusu ve içeriği Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yayımlandı. 10 Mart Pazar akşamı kılınacak olan ilk teravih namazının ardından o gece ilk sahura kalkılacak. Ramazan ayının önemi, oruç ibadeti hakkında bilgiler vatandaşlar tarafından paylaşılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER