74 gün sonra güzel haber! Kayıp Korhan Berzeg olayında yeni gelişme

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu kırsal mahallesinde sabah yürüyüşüne çıkan Ekonomist Korhan Berzeg ve köpeği Tina’nın kaybolmasının ardından 70 gün geçti.

74 gün sonra güzel haber! Kayıp Korhan Berzeg olayında yeni gelişme

Balıkesir’in Gönen ilçesinde 70 günü aşkındır köpeği Tina ile birlikte kayıp olan ünlü ekonomist Korhan Berzeg olayında bir yeni gelişme yaşandı. Berzeg, Doberman cinsi köpeği ile birlikte sağ bulundu.

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu kırsal mahallesinde sabah yürüyüşüne çıkan Ekonomist Korhan Berzeg ve köpeği Tina’nın kaybolmasının ardından 70 gün geçti. Köpek Tina ve Korhan Berzeg’ten haftalarca haber alınamadı.

74 GÜN SONRA GERİ DÖNDÜ!

70 günü aşkın süredir kayıp olan köpek Tina Armutlu köyü yakınlarında bulundu. Köy sakinleri Tina’yı alıp köye getirdi. Jandarma ekipleri arama tarama çalışmalarına hız verdi. 17 Haziran tarihinde yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında 74 gün geride kaldı.

0x0-korhan-berzeg-1-milyon-liralik-odulle-araniyordu-flas-gelisme-74-gun-sonra-geri-dondu-1693321657126.jpg

Ailesi bulunmasına yardım edene 1 milyon TL ödül verileceğini açıklarken Korhan Berzeg olayında yeni bir gelişme yaşandı. ABD'deki Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak çalışan ve emekli olup, İstanbul Büyükada'da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, mayıs ayında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinin Armutlu Kırsal Mahallesi'ndeki evine taşınmıştı.

BERZEG NEREDE MERAK EDİLİYOR?

17 Haziran tarihinde eşi evde kahvaltı hazırlarken telefonunu bırakıp köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg bir daha geri dönmedi. Kayıp ihbarının ardından Bursa Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Balıkesir Jandarma Komando, Jandarma Asayiş, Jandarma Olay Yeri İnceleme (OYİ), Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri, AFAD, UMKE, AKUT, GÖNDAK ve SAR ekipleri ile iz takip ve kadavra köpekleriyle arama başlattı.

0x0-korhan-berzeg-1-milyon-liralik-odulle-araniyordu-flas-gelisme-74-gun-sonra-geri-dondu-1693321659537.jpg

Hem havadan hem de karadan yapılan aramalar 30 mahallede sürerken ne yazık ki bir sonuç alınamadı. Savcılık, şüpheli olarak 20 kişinin ifadesini aldı. Berzeg'in kaybolduğu gün, bölgeden geçen 40 aracın sürücüleri de sorgulandı. Berzeg'in takibe alınan banka hesaplarında da kaybolduğu günden bu yana herhangi bir hareketlilik yaşanmaması dikkat çekti.

''DURUMU GAYET İYİ''

Ailesinin, 4 Ağustos'ta, yerini bildiren kişiye 1 milyon liralık ödül vadettiği Berzeg'i arama çalışmaları, 30 kişilik özel ekip tarafından sürdürülürken yeni bir gelişme meydana geldi. Tina isimli köpek Berzeg'in evinin bulunduğu Armutlu kırsal alanındaki mahalleye geri döndü.

Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, "Köpeğin durumu gayet iyi. Şuan aile ile birlikte evde. Bundan sonraki süreçte bu köpekten nasip faydalanırız konusuna yoğunlaşacagız. Bu köpek bizim için bir delil niteliğinde. Malum karşımızda konuşamayan bir canlı var. Hep birlikte bu delilden nasıl yararlanırız konusuna yoğunlaşacagız.'' dedi.

SONRAKİ HABER