73 yıllık berberden esnaf olmayı düşünenlere tavsiye! Berberlik ölecek bir meslek değil!

82 yaşındaki berber İbrahim Şen, kendisi gibi esnaf olmayı düşünen gençlere yönelik tavsiyelerde bulundu.

73 yıllık berberden esnaf olmayı düşünenlere tavsiye! Berberlik ölecek bir meslek değil!

82 yaşına gelmesine rağmen hala berberlik mesleğini sürdüren İbrahim Şen, esnaf olmayı düşünen gençlere tavsiyeler verdi.

Eskişehir'e 25 yaşındayken gezmek için geldiği sırada beğenip tuttuğu ve 57 yıldır işletmeyi sürdürdüğü dükkanını 82 yaşına gelmesine rağmen bırakmayan İbrahim Şen, berberlik zanaatını yaşatmaya çalışıyor.

73 yıllık berber İbrahim Şen, 82 yaşına gelmesine rağmen hala mesleğini bırakmadı. Berberlik hayatıyla ilgili bilgilere değinen ve gençlere yönelik tavsiyeler veren usta berber İbrahim Şen, "1967 yılında Eskişehir'e geldim, burayı açtım. O günden bugüne burada devam ediyorum. Oradayken 8-9 yaşımda çıraklığa gittim, yetiştim. Askere gidip geldikten sonra Eskişehir'i gezmek istedim. Gezerken boş bir dükkan bulunca açtık, 1967 yılından beri çalıştırıyoruz. Ben okuyamadığım için çıraklık yapmaya mecbur kaldım. Sonra çocuklarım oldu. Onları okutmak için çok uğraştım. Hepsi okudular ve mesleklerini ellerine aldılar. Kendi primimi yatırdım, emekli oldum. Emekliliğime rağmen devam ediyorum" dedi.

73 yıllık berberden esnaf olmayı düşünenlere tavsiye! Berberlik ölecek bir meslek değil!

"BERBERLERDE DE SABREDEN İLERİDE ÇOK KIYMETLI OLUR"

İbrahim Şen, "Genç çocuklara da okumalarını tavsiye ediyorum. Berberlerde de sabreden ileride çok kıymetli olur. Şimdi çırak yok, gelmiyor. Çalıştırmak için kalfa bulamıyorsun. Çocuklar 7 yaşında ilkokula başlıyor. Ortaokul ve liseyi bitiresiye kadar en aşağı 20 yaşına geliyor. O saatten sonra da sana hizmet etmek istemiyorlar" diye konuştu.

73 yıllık berberden esnaf olmayı düşünenlere tavsiye! Berberlik ölecek bir meslek değil! - Resim : 2

"BERBERLİK ÖLECEK BİR MESLEK DEĞİL"

Berberliğin ölecek bir meslek olmadığını söyleyen Şen, "İleride doktorlardan çok değerli olurlar. Neden? Arkadan yetişmiyor. Bir insanın 60 sene aynı dükkanda oturması kolay değil. Ben çalışmayı severim. Çalıştığım zaman rahat ediyorum. Kimseye yük olmak istemem. Dükkanımda seve seve çalışıyorum. Allah izin verirse çalışmaya da devam edeceğim. Sağlığım da iyi. Çoluğa çocuğa, kimseye muhtaç olmadan devam etmek istiyorum" diye konuştu.

73 yıllık berber İbrahim Şen, işini yıllardır severek yaptığını belirtti. Müşterileri ise İbrahim Şen'in işinde olan başarısını takdir ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER