72 yaşında vefat eden Kıbrıs gazisi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı!

Vefat eden 72 yaşındaki Kıbrıs gazisi Cemal Çaytarla memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı.

72 yaşında vefat eden Kıbrıs gazisi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı!

Sivas’ta Kıbrıs gazisi Cemal Çaytarla için cenaze töreni düzenlendi. Bir süredir hasta olan Sivaslı gazi Cemal Çaytarla dün hayatını kaybetmişti. 72 yaşındaki gazi bugün son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Tören ile defnedilen Cemal Çaytarla’nın cenazesine Sivas’ta bulunan il protokolünden de katılımlar oldu.

CAMİDE TÖREN YAPILDI

Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden ama sağlık durumu kötüleşen Cemal Çaytarla dün tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında vefat etmişti. Kıbrıs gazisi Çaytarla için Ay Yıldız Camisi'nde tören düzenlendi. Bu tören ile Cemal Çaytarla son yolculuğuna uğurlandı.

72 yaşında vefat eden Kıbrıs gazisi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı!

YUKARI TEKKE MEZARLIĞI’NDA DEFNEDİLDİ

Camide kılınan cenaze namazının ardından Cemal Çaytarla'nın cenazesi, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Çaytarla'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Adem Uzun, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

72 yaşında vefat eden Kıbrıs gazisi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı! - Resim : 2

1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan askerlerden olan Cemal Çaytarla kahramanca mücadelesi ile anılırken dualarla uğurlandı. Cemal Çaytarla’nın vefatı ile beraber hayatta olan Kıbrıs gazilerinin sayısı 1 kişi daha eksildi. Halen yaşayan Kıbrıs gazilerinin sayısının çok azaldığı bilinirken Cemal Çaytarla’yı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında bazı Kıbrıs gazileri de bulunuyordu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER