7 ilde Jandarma tarafından Mahzen 11 Operasyonu! 3 suç örgütü çökertildi

Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından paylaşılan bilgiye göre pek suçtan sabıkası olan 3 farklı suç örgüne mensup çok sayıda şahıs gözaltına alındı. Çökertilen suç örgütleri ile detaylı bilgiler paylaşıldı.

7 ilde Jandarma tarafından Mahzen 11 Operasyonu! 3 suç örgütü çökertildi

Yurt içinde ve yurt dışında asayişi bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunan şahıs ya da bir araya gelerek oluşturdukları suç örgütlerine yönelik operasyonlar devam ediyor. Son olarak gelen bilgiye göre Manisa merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 3 suç örgütü çökertildi.

18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dolandırıcılık, tefecilik ve kara para aklama gibi suç işleyen 3 örgüt Jandarma personellerinin yaptığı çalışma sonucu çökertilirken örgütlere mensup 18 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hiç bir şahıs ya da oluşuma müsaade etmeden operasyonların devam edeceğini “Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya ayrıca Manisa, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir'de gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde çok sayıda otomobil, silah ve dijital materyale de el konulduğunu belirtti.

2 MİLYAR TL KAZANÇ

Suçluların yasa dışı yollar ile elde ettiği kazanç miktarı şok etti. Edinilen bilgiye göre suçlular kullandıkları suç yöntemleri ile 2 Milyar TL kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ülkenin bir çok şehrinde gerçekleşen operasyonlarda yakalana suçlular ise emniyete götürüldü. Şahısların en kısa zamanda hakim karşısına çıkmaları ve suçlarının verilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER