7 Eylül hangi sınav var? Bugün ne sınavı var?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) genellikle hafta sonları sınav düzenliyor. Bu kapsamda da bugün ne sınavı var, 7 Eylül hangi sınav var araştırmaları da sabah saatlerinde hız kazandı.

7 Eylül hangi sınav var? Bugün ne sınavı var?

ÖSYM’nin takvimine göre bu hafta sonu e-YDS sınavı düzenlenecek. Sınav tarihi 7 Eylül Cumartesi olarak açıklandı. Bunun yanı sıra e-YDS 10, 11 ve 12 sınavlarının başvuru ve sınav tarihleri de açıklandı.

E-YDS SINAVI KAÇTA DÜZENLENECEK?

ÖSYM’nin takvimine göre e-YDS sınavı 7 Eylül saat 13.45’te başlayacak ve 16.45’e kadar devam edecek. Sınav Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki 47 merkezde yapılacak.

E-YDS 11 VE 12 BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM’nin açıklamasına göre e-YDS sınavı 7 Eylül tarihinde düzenlenecek. E-YDS 11 Farsça ve İngilizce sınavı için başvurular 1 – 10 Ekim tarihleri arasında alınacak. Sınav ise 19 Ekim 2024 tarihinde düzenlenecek.

e-YDS/12 sınavı için başvurular 3-12 Aralık tarihleri arasında alınacak olup, e-YDS/12 sınavı 21 Aralık tarihinde yapılacak.

YDS sınavı, kişilerin dil bilgisini ölçmek için düzenlenen bir sınavdır. Akademik kariyer amacı ile girilebilecek olan bu sınavlara TUS ve DUS sınavlarına girecek öğrenciler de katılabilir. Sınava katılmak için mezuniyet şartı aranmamaktadır.

E-YDS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

e-YDS 11 ve 12 sınavı için başvuru tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Sınava başvurmak isteyen adaylar başvuruların hangi kanallar üzerinden yapılacağını merak ediyor. Başvurularınızı online ya da ÖSYM Başvuru Merkezleri üzerinden yapabilirsiniz. Başvuru ücretini mutlaka belirtilen bankalar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ücreti belirlenen bankalar üzerinden ödemelerinizi yapmanız halinde sınav başvurunuz tamamlanmış olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER