7. dönem PAEM başvuru ve giriş şartları 2024, Polis Amirleri Eğitim Merkezi başvurusu ne zaman?

PAEM tarafından merakla beklenen 7. dönem giriş sınavı duyurusu yayımlandı. Sınav tarihi, son başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu.

7. dönem PAEM başvuru ve giriş şartları 2024, Polis Amirleri Eğitim Merkezi başvurusu ne zaman?

Polis Amirleri Eğitim Merkezine 450 öğrenci alımı için beklenen ilan yayımlandı. Yayımlanan ilan kapsamında 360 erkek öğrenci, 90 kadın öğrenci olmak üzere bu sene toplamda 450 öğrenci alımı yapılacağı belirtildi. Başvuru tarihleri ve şartları da belli oldu.

7. DÖNEM PAEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne (PAEM) 360'ı erkek, 90'ı kadın olmak üzere 450 öğrenci alınması hakkında ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre 2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi için Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne örgün eğitim veren üniversitelerin en az dört yıl süreli fakülte mezunlarından KPSS P3 puan türünden 75 puan ve üzeri alan 360 erkek ve 90 kadın aday olmak üzere toplam 450 öğrenci alımı yapılacak.

PAEM SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN, POLİS EĞİTİM MERKEZİNE BAŞVURULAR HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Adaylar, 28 Ağustos-06 Eylül 2024 tarihleri arasında http //pa edu tr adresinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabilecek. Sınavlarda başarılı olarak Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Komiser Yardımcısı olarak atamaları yapılacak. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden ilan edilecek.

7. dönem PAEM başvuru ve giriş şartları 2024, Polis Amirleri Eğitim Merkezi başvurusu ne zaman?

Yukarıda yer alan 16 şartı taşıyan kişiler öğrenci olmak için başvuru yapmaya hak kazanacak. 28 Ağustos 2024 Salı yani bugün itibariyle başlayan başvuru işlemleri son başvuru tarihi olan 6 Eylül 2024 tarihine kadar yapılabilecek. KPSS puan şartı olarak ise adaylardan en az 75 puan almış olmaları istenecek. Aranılan şartları taşıyan kişiler giriş sınavına katılma hakkı elde edecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER