65 yaş üstü ücretsiz ulaşım ne zaman, hangi illerde sona erecek?

Ülkemizde 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım hizmeti tartışma konusu olmaya devam ederken vatandaşlar da gelişmeleri takip ediyor. 65 yaş üzerine ücretsiz ulaşımın ne zaman ve hangi illerde sona ereceği merak ediliyor.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım ne zaman, hangi illerde sona erecek?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım ne zaman, hangi illerde sona erecek? - Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) geçtiğimiz haftalarda ücretsiz toplu taşıma uygulamasında iyileştirme olmasını talep ederek aksi bir durumda da uygulamaya son vereceklerini duyurmuştu. 65 yaş üzeri vatandaşlara ücretsiz olarak toplu ulaşım hizmeti tartışma konusu olmaya devam ederken TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara, yeni bir talepte bulundu.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

TÖHOB Başkanı Kara, özel halk otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcular hakkında yeni bir talepte bulundu. 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma hizmetinde yeni bir tartışmaya kapı aralanırken buna göre 65 yaş üzerinin toplu taşımaya biniş ücretinin yarısının karşılanması talebinde bulunan TÖHOB Başkanı Kara, artan maliyetleri de gerekçe gösterdi.

''ANKARA'DA GÜNLÜK ORTALAMA 350 ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIYORUZ''

TÖHOB Başkanı Kara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelir desteklerinin yükseltilmesi ya da her binişe ayrı ücret verilmesiyle ilgili bir talepte bulunduklarını aktardı ve seçim öncesi 16 lira olan akaryakıtın bugün 39 liraya ulaştığını ifade ederek, "Ankara'da günlük ortalama 350 ücretsiz yolcu taşıyoruz. 15 lira çarpı 350 günlük yaklaşık 5 bin lira yapar. İnanın Türkiye'de halk otobüsü sektörü diye bir sektör kalmayacak." şeklinde konuştu. Ankara'nın merkezinde çalışan halk otobüsünün bir günde ortalama 4 bin 800 lira cirosu olduğunu, giderinin ise 7 bin lirayı bulduğunu aktaran TÖHOB Başkanı Kara, usulsüz uygulamalardan da bahsetti.

ankara.jpg

Günlük bin 500 civarı kişinin usulsüz ulaşım kartı kullandığına şahitlik ettiklerini iddia ederek "Bakın, hem fotoğrafı hem ismi gözükmüyor, silinmiş. Bu ücretsiz abonenin yerine ailesinden biri ya da arkadaşı biniyor. Bu bir nevi hırsızlıktır." dedi. "Ankara ve İstanbul'da tam ücretler 15 lira. Bakanlığımız bize 8 lira ödesin. Yeter ki bizle masaya bir otursun desin ki, 'Arkadaşlar buyurun ben bunun yarısını ödeyeceğim.', taşıyalım." sözleri ile talebini ileten TÖHOB Başkanı Kara, "Bize para verilemeyecekse sınırlamanın 80 yaşına çekilmesi lazım. Bugün hükümetimiz 65 yaşında, araçlara ücretsiz binebilir diye yasal hak tanıyor. Ancak bu kişi 69 yaşına kadar çalışabilir, trafikte otobüs kullanabilir, ticari taksi kullanabilir diye kanun da var." değerlendirmesinde bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER