62 yaşındaki adam günde yaklaşık 20 kilometre pedal çeviriyor

62 yaşındaki bisiklet tutkunu İlhami Yıldırım, 1990 yılından beri tutkuyla pedal çeviriyor. Yıldırım, günlük yaklaşık 20 kilometre bisiklet sürüyor.

62 yaşındaki adam günde yaklaşık 20 kilometre pedal çeviriyor

34 yıldır bisiklet tutkunu olan 62 yaşındaki İlhami Yıldırım, günlük yaklaşık 20 kilometre bisiklet sürüyor. Yıldırım, herkese bisiklet sürme önerisinde bulunuyor.

62 yaşındaki adam günde yaklaşık 20 kilometre pedal çeviriyor

Erzurumlu 62 yaşındaki bisiklet tutkunu İlhami Yıldırım, sağlıklı bir yaşam için günde yaklaşık 20 kilometre pedal çeviriyor. Yıldırım, hava güzel olunca ve fırsat buldukça kentteki tarihi ve doğal güzellikleri bisikletiyle geziyor. Günde yaklaşık 20 kilometre pedal çeviren ve sağlıklı bir yaşam süren İlhami Yıldırım, bisiklet sürmeyi sevdiğini ve bisiklet sürerken mutlu olduğunu anlattı.

"SAĞLIĞIMI BİSİKLET SÜRMEYE BORÇLUYUM"

Sağlığını bisiklet sürmeye borçlu olduğunu söyleyen Yıldırım, "Sağlığımı bisiklet sürmeye borçluyum, bisiklet sürdüğüm zaman hiçbir sıkıntım olmuyor. Diz ve bel ağrım yok, kaslarımda gelişme oluyor, nefes alıp verişim rahat" diye konuştu.

62 yaşındaki adam günde yaklaşık 20 kilometre pedal çeviriyor - Resim : 2

34 yıldır bisiklet sürdüğünü belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"1990'da Rus birinden bisiklet aldım, bisiklet sürmeyi öğrendim ve bırakmadım, 34 yıldır devam ediyorum. Fırsat buldukça tüm camileri geziyorum, hiçbir sıkıntım yok, hepsine bisikletle gidiyorum. Hava güzel olduğu zaman arabaya binmiyorum bisiklet sürüyorum. Günlük yaklaşık 20 kilometre bisiklet sürüyorum. Bazen de akşamları üniversiteye ve çevre yoluna doğru tura çıkıyorum. Bisikleti Allah fırsat verirse ölene dek kullanacağım, gücüm yettikçe vazgeçmeyeceğim."

62 yaşındaki adam günde yaklaşık 20 kilometre pedal çeviriyor - Resim : 3

Akranlarına vücutlarındaki ağrılar için bisiklet sürme önerisinde bulunan Yıldırım, bugüne kadar ayakta tedaviler dışında hastaneye gitmediğini ve bunu bisiklete borçlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER