6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti! Türkiye'nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından tam 1 yıl geçti. Başta depremden etkilenen iller olmak üzere tüm Türkiye'de depremler nedeniyle hayatını kaybedenler için anma etkinlikleri düzenlendi.

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti! Türkiye'nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi

6 Şubat 2023 tarihinde, saat 04.17'de tüm Türkiye derin bir yasa boğuldu. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki deprem tam 11 ili etkiledi ve büyük bir yıkıma sebep oldu.

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti! Türkiye'nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi

Ardından öğlen saat 13.24'te, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki deprem ile yıkımın boyutu giderek artarken 14 milyon vatandaş depremden doğrudan etkilendi. 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği depremlerde Türkiye, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdi.

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti! Türkiye'nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi - Resim : 2

Şimdiyse depremlerin üzerinden tam 1 yıl geçti. Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran depremlerin acısı hala taze iken deprem bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye'de hayatını kaybeden vatandaşlar için anma etkinlikleri düzenlendi.

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti! Türkiye'nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi - Resim : 3

SAAT 04.17'DE HAYAT DURDU

Yakınlarını kaybeden depremzedeler, yıkılan binaların kaldırılan enkazlarının bulunduğu alanlarda sevdiklerini andı. Duygulu anların yaşandığı anma etkinliklerine katılanlar, kaybettikleri yakınları için göz yaşı döktü.

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti! Türkiye'nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi - Resim : 4

Ellerinde pankartlar ve meşalelerle yürüyüşler de gerçekleştiren vatandaşlar, yakınlarının hayatlarını kaybetmesine neden olan suçluların en ağır cezayı almasını talep etti, sevdiklerini andı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER