6 il için kritik açıklama geldi! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 6 ilde uyarı verildi. Sarı ve turuncu kodlu uyarılarda hangi illerde yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği hakkında açıklamalara yer verildi.

6 il için kritik açıklama geldi! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda 6 ilde beklenen yağışların ardından dikkatli olunması gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu çerçevede hangi illerde kar yağışının beklendiği ve dikkat edilmesi gerektiği hakkında açıklamalara yer verildi.

METEOROLOJİ 6 İL İÇİN SARI KODLU UYARIDA BULUNDU!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü hakkında yapılan başlıca uyarılar illere ve bölgelere göre şu şekilde verildi;

6 il için kritik açıklama geldi! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı

Denizlerimizde (Batı Karadeniz, Marmara, Ege) Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (30.01.2024) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara’da rüzgarın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (31.01.2024) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, Salı günü (30.01.2024) 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba günü (31.01.2024) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege’de rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba günü (31.01.2024) sabah saatlerinde güneyinde, gece saatlerinde kuzeyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

6 il için kritik açıklama geldi! Meteoroloji sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı - Resim : 2

İstanbul'da Beklenen Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışlarına Dikkat!

İstanbul'da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar (6-10 cm kar yüksekliği), yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, 30.01.2024 Salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklarla kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu çerçevede kişilerin dikkat edtmesi gereken konular hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

SONRAKİ HABER