6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi, okullar açık mı, kapalı mı?

6 Ekim tarihinin İstanbul'un kurtuluşu olarak kutlanması sebebiyle resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Okullar ve resmi kurumlardaki son durum merak konusu olurken resmi açıklama gelip gelmediği de sorgulanmaya başladı.

6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi, okullar açık mı, kapalı mı?

6 Ekim tarihi ülkemizde İstanbul'un Kurtuluşu olarak kutlanırken bu tarihle ilgili araştırmalar da başladı. 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu günü anılacağından ''6 Ekim Cuma günü okullar ve resmi kurumlar tatil mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. 6 Ekim Cuma gününün resmi tatil olup olmadığı merak edilirken 2023 yılı resmi tatiller takvimi de araştırılanlar arasındaki yerini aldı.

Vatandaşlar yıl içerisindeki dini ve milli bayramların yanında resmi tatil sayılan diğer günleri de yakından takip ediyor. ''6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi? 6 Ekim okullar tatil mi, 6 Ekim iş yerlerinde resmi tatil mi?'' soruları gündemdeyken merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

6 EKİM CUMA RESMİ TATİL Mİ?

6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatiller arasında yer almıyor. Dolayısıyla 6 Ekim Cuma 2023 tarihinde okullar ve diğer tüm resmi kurumlar normal mesai saatleri içerisinde açık olacak ve hizmetlerine devam edecek.

6-ekim-istanbulun-kurutulusu-resmi-tatil-mi-okullar-acik-mi-kapali-mi.jpg

6 EKİM İSTANBUL'UN KURTURULUŞU TARİHÇESİ

İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması ile 13 Kasım 1918 yılında Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdi. 16 Mart 1920 tarihinde ise bu girişim resmi işgale dönüştü. 24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'ndan sonra 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul'dan ayrılmaya başladı.

6-ekim-istanbulun-kurutulusu-resmi-tatil-mi-okullar-acik-mi-kapali-mi-001.jpg

Son İtilaf birliği 4 Ekim 1923 tarihinde Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etti. Bunun ardından 6 Ekim tarihinin İstanbul'un Kurtuluşu olarak kutlanmasına karar verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER