6 aylık enflasyon farkına göre polis memuru, zabıta, bekçi ve başkomiser maaşları ne kadar oldu?

Memur ve emekli maaşlarında merakla beklenen zam oranları açıklanırken polis memuru, zabıta, bekçi ve başkomiser maaşları da merak edildi.

6 aylık enflasyon farkına göre polis memuru, zabıta, bekçi ve başkomiser maaşları ne kadar oldu?

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranları açıklandı. Buna göre birçok farklı kolda çalışan memur gruplarının maaşları da internet üzerinde sıkça aratılmaya başlandı. Bunlar arasında öne çıkan gruplardan birisi ise polis memuru, zabıta, bekçi ve başkomiser maaşları oldu. TÜİK tarafından açıklanan 2024 Temmuz ayı enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Açıklanan fark ile beraber polis memuru, zabıta, bekçi ve başkomiser gibi personeller de maaş zammı hesaplaması yapmaya başladı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan çalışanlar tarafından da oldukça merak edilen bu rakamların toplu sözleşme ve enflasyon farklı ile belirleneceği bilinirken yeni zam da merak konusu oldu. Bu doğrultuda internet üzerinde Polis memuru maaşları ne kadar oldu? Zabıta maaşları ne kadar oldu? Bekçi maaşları ne kadar oldu? Başkomiser maaşları ne kadar oldu? 2024 polis memuru, zabıta, bekçi ve başkomiser maaşları ne kadar oldu? gibi aramalar yapılmaya başlandı.

TEMMUZ 2024 POLİS, BAŞKOMİSER, BEKÇİ VE ZABITA MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayının enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan enflasyon rakamları 3 Temmuz saat 10.00 itibariyle TÜİK tarafından açıklandı. 2024 yılının Temmuz ayında enflasyon değerlerinin ne kadar olduğu belli olurken enflasyon farklı ile belirlenecek olan memur maaşlarının ne kadar olacağı merak edildi. Polis memuru, zabıta, bekçi ve başkomiser olarak görev yapan kişiler tarafından son 6 aylık enflasyon rakamları ile belli olacak olan maaş tutarları da merak edildi.

2024 POLİS, BAŞKOMİSER, BEKÇİ VE ZABITA MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Ocak ayında gelen zamla birlikte en düşük polis memuru maaşı 44.292 TL olmuştu. TÜİK’in açıkladığı verilerle birlikte enflasyon oranı haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6'ya geriledi.

Buna göre memur ve memur emeklilerine yüzde 24,89 oranında zam yapıldı.

En düşük polis memuru maaşı da 44.047 TL’den 52.552 TL'ye yükseldi. Başkomiser maaşları 48.675 TL’den 58.074 TL’ye yükseldi.

En düşük bekçi maaşı da 33.400 TL'den 34.472 TL'ye yükseldi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER