6 aylık enflasyon farkına göre öğretmen, uzman öğretmen, akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu?

Memur ve emekli maaşlarında merakla beklenen zam oranları açıklanırken öğretmen, uzman öğretmen, akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları da merak edildi.

2024 öğretmen, akademisyen, profesör, araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu?

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranları açıklandı. Buna göre birçok farklı kolda çalışan memur gruplarının maaşları da internet üzerinde sıkça aratılmaya başlandı. Bunlar arasında öne çıkan gruplardan birisi ise öğretmen, akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları oldu. TÜİK tarafından açıklanan 2024 Temmuz ayı enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Açıklanan fark ile beraber öğretmen, uzman öğretmen, akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi gibi personeller de maaş zammı hesaplaması yapmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak görev yapan çalışanlar tarafından da oldukça merak edilen bu rakamların toplu sözleşme ve enflasyon farklı ile belirleneceği bilinirken yeni zam da merak konusu oldu. Bu doğrultuda internet üzerinde Öğretmen maaşları ne kadar oldu? Uzman öğretmen maaşları ne kadar oldu? Akademisyen maaşları ne kadar oldu? Profesör maaşları ne kadar oldu? Öğretim görevlisi maaşları ne kadar oldu? Araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu? 2024 öğretmen, akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu? gibi aramalar yapılmaya başlandı.

TEMMUZ 2024 ÖĞRETMEN, UZMAN ÖĞRETMEN AKADEMİSYEN, PROFESÖR, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayının enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan enflasyon rakamları 3 Temmuz saat 10.00 itibariyle TÜİK tarafından açıklandı. 2024 yılının Temmuz ayında enflasyon değerlerinin ne kadar olduğu belli olurken enflasyon farklı ile belirlenecek olan memur maaşlarının ne kadar olacağı merak edildi. Öğretmen, uzman öğretmen, akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi olarak görev yapan kişiler tarafından son 6 aylık enflasyon rakamları ile belli olacak olan maaş tutarları da merak edildi.

2024 ÖĞRETMEN, UZMAN ÖĞRETMEN, AKADEMİSYEN, PROFESÖR, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Ocak ayında gelen zamla birlikte en düşük öğretmen maaşı 39.763 TL olmuştu. TÜİK’in açıkladığı verilerle birlikte enflasyon oranı haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6'ya geriledi.

Buna göre memur ve memur emeklilerine yüzde 24,89 oranında zam yapıldı.

2024 Ocak ayındaki zamla birlikte en düşük öğretmen maaşı 39.763 TL olurken Temmuz zammı ile birlikte bu rakam 47,441e yükseldi. Uzman öğretmen maaşları da 44.066 TL'den 52,575'ye ulaştı.

Akademisyen grubunda da araştırma görevlisinin 47.387 TL'den 56.537 TL'ye yükseldiği, profesörlerin de 71.806 TL'den 85.671 TL'ye ulaştığı kaydedildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER