558 Türk vatandaşı TCG Bayraktar ile Lübnan'dan tahliye edildiler!

Lübnan’da yaşanan savaştan dolayı bu ülkede bulunan 558 Türk vatandaşı gemi ile Mersin Limanı’na getirilerek tahliye edildiler.

558 Türk vatandaşı TCG Bayraktar ile Lübnan'dan tahliye edildiler!

Lübnan’da yaşanan savaş bu ülkede bulunanların can güvenliklerini tehlikeye atıyor. İsrail’in sivilleri hedef alarak Lübnan’a saldırmasından dolayı bu ülkede yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tahliye edilmeleri için harekete geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Lübnan’a Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait iki gemi gönderildi.

Lübnan’a gönderilen gemilerden ilki bu gece Mersin Limanı’na geri döndü. Lübnan’dan ayrılmak isteyen 558 Türk vatandaşı ile geri gelen gemiyi tahliye edilenlerin yakınları alkışlarla karşıladılar. Gemiden inen vatandaşlar yakınları ile kucaklaşırken devlet yetkililerine teşekkür ettiler.

Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının koordinesiyle İsrail'in saldırıları sonucu Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dün Deniz Kuvvetlerine ait iki gemi Lübnan'a gitti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar aynı zamanda bölgeye 300 ton insani yardım malzemesi de ulaştırdı. Talepte bulunan Lübnan'daki Türk vatandaşları, Beyrut Limanında gerekli kontrolleri yapılarak gemilere alındı. Bugün yola çıkan gemilerden TCG Bayraktar, 558 yolucusuyla Mersin Limanı'na geldi.

Alkışlarla karşılandılar

Mersin Limanı'ndaki yolcu salonu çıkışında yakınları tarafından alkışlarla karşılanan Türk vatandaşları, Türkiye'de oldukları için çok mutlu olduklarını söylediler. Lübnan'daki durumun çok kötü olduğunu ifade eden Türk vatandaşları, kendilerini güvende hissetmedikleri için Türkiye'ye dönmeye kara verdiklerini ifade ettiler. Yolcu salonu önünde, gemideki akrabalarının çıkmasını bekleyen yakınları ise tahliye işlemlerinden dolayı Türk yetkililerine teşekkür ettiler.

558 Türk vatandaşı TCG Bayraktar ile Lübnan'dan tahliye edildiler!

Lübnan’da bulunan ama ilk gemi ile tahliye edilemeyen Türk vatandaşları ikinci gemi ile Türkiye’ye getirilecekler. Gerekmesi halinde bölgeye yeni tahliyeler için gemiler gönderilebilecek. Bu konuda bildirilen talepler üzerine karar verilecek. Lübnan’da hayat oldukça zor bir hale gelirken bu ülkede kimse kalmak istemiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER