5 ilde eğitime kar tatili verildi!

25 Aralık için Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamalara göre 5 ilde kar nedeni ile tatil ilan edildiği öğrenilmiş oldu.

5 ilde eğitime kar tatili verildi!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru ile birlikte pek çok ilde kar yağışının beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede valilik ve kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklamalar belli oldu.

METEOROLOJİ'DEN 25 ARALIK İÇİN UYARI GELDİ!

Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda beklenen sağanak yağışa ilişkin"Pazartesi günü ile Salı günü sabah saatlerinde Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m2), 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (20-30 cm. kar yüksekliği) şeklinde kuvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde açıklamalarda geldi.

5 İLDE KAR NEDENİ İLE OKULLARA ARA VERİLDİ!

Gelen açıklamalara göre valilikler tarafından yapılan açıklamalara göre eğitime ara verilen iller hakkında şu şekilde duyurular yapıldı;

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamalara göre 25 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kastamonu için yapılan açıklamalarda "Köylerimizdeki yoğun kar yağışının ardından köy yollarımızda gece buzlanma olacağı değerlendirildiğinden, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize münhasır olmak kaydıyla, pazartesi günü il genelinde, eğitim ve öğretime ara verilmiştir." şeklinde tatil duyuruldu.

Bununla birlikte Erzurum'un Palandöken, Aziziye, Yakutiye, Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Öte yandan Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler kaymakamlıkları da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara bir gün ara verildiğini duyurdu.

Ardahan hakkında yapılan açıklamalarda olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı belirtildi.

AğrıValiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle kent genelinde 25 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu. İl genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilirken, hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı öğrenildi.

SONRAKİ HABER