4.9'la sallandı! Yer bilimci Naci Görür'den açıklama geldi

Dün akşam saatlerinde, Çanakkale'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul dahil çevre illerde hissedilirken, yer bilimci Naci Görür'den de açıklama geldi. Görür, stres birikiminin olduğu bölgelerde bu tarz küçük depremlerin beklendiğini söyledi.

4.9'la sallandı! Yer bilimci Naci Görür'den açıklama geldi

Çanakkale'de meydana gelen deprem ardından beklenen İstanbul depremini akıllara getirirken, yer bilimci Naci Görür, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Dün akşam saat 21.38'de, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi Depremin derinliği 10.44 kilometre olarak ölçülürken, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin İstanbul dahil birçok ilde hissedildiği belirtildi.

Deprem sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, depremde Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşın, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralandığını ve ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini duyurdu.

‘’GÖRECE KÜÇÜK DEPREMLER BEKLENİR''

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, korkutan deprem ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Görür açıklamasında, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4.9'luk depremin Yenice-Gönen fayı üzerinde olduğunu ve bu fayda en son depremin 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde olduğunu belirterek, stres birikiminin olduğu bir bölgede böyle görece küçük depremlerin beklendiğini ifade etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER