46 bin deprem konutunun kura çekim tarihi belli oldu!

Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda Kahramanmaraş için TOKİ konut kura çekimlerinin ne zaman yapılacağına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

46 bin deprem konutunun kura çekim tarihi belli oldu!

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu tarafından bugün yapılan açıklamalarda konut kura çekimi için tarihin belirlendiği öğrenildi. Bu çerçevede kuraya katılan vatandaşlar için konuya dair bilgilendirmeler de yapıldı.

46 BİN KONUT KURA ÇEKİMİ İÇİN HAZIR!

Depremzede vatandaşlar için yapılan konutların depremden bu yana bir sene içerisinde tamamlandığının altını çizen Karaoğlu konu ile ilgili, "Bu kapsamda 1 Şubat saat 16.00'da ilk kura törenini yapacağız. 41 bini şehir merkezlerinde, 5 bini de köylerde olmak üzere 46 bin konutumuz kura çekimi için hazır. İnşallah 1 Şubat'ta kuralları çekeceğiz ve 6 Şubat itibarıyla da anahtar teslimine başlayacağız. Vatandaşımız bir senedir önce çadırda sonra konteynerde epeyce sıkıntı çekti. İnşallah bu gördüğünüz daire, binalarda parkıyla, bahçesiyle, yoluyla kendilerine yakışır bir şehir yaşantısına kavuşacaklar. Kardeşlerimiz inşallah kısa zamanda yeni yaşam alanlarında, kalıcı konutlarda yaşamına devam edecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.

ŞEHİR MERKEZLERİNDE TOPLU YAŞAM ALANI!

Şehirler için yapılan çalışmaların arasında yaşam merkezlerinin de ekleneceği ifade edilerek konuya dair, "Çok yoğun bir çalışma var. Depremden sonra 45. gün temeller atıldı. Biz daha çok rezerv alan dediğimiz şehrin bitişiğindeki alanlarda, yeni konutlar yaptık ama şimdi döndük artık yıkılan şehir merkezlerinde devam eden konut alanlarımızda da incelemelerde bulunacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca dışarıda, rezerv alanlarda değil şehir merkezinde yıkılan bölgelerin yeniden ihyası ve inşasıyla ilgili yoğun çalışma var. İnşallah bundan sonra şehir merkezlerinin ayağa kalkmasıyla ilgili de çalışmalarımız devam edecek." dedi.

SONRAKİ HABER