3308 Sayılı Yasa nedir, neden gündem oldu?

Sosyal medya platformlarında gündem olan konular vatandaşın gündeminde yer edinmeye devam ediyor. Twitter'da 3308 Sayılı Yasa'nın değişmesi için gündem oluşturulurken vatandaş da bu yasanın neyi ifade ettiğini merak etti.

3308 Sayılı Yasa nedir, neden gündem oldu?

Ülkemizde politika ve ekonomi ile ilgili pek çok yasa bulunuyor. Son dönemin en revaçta konusu olarak karşımıza çıkan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yapılan düzenlemeler gündemde yer alırken bu düzenlemeden faydalanamayan bir kesimde haklarına kavuşmak için çaba gösteriyor. EYT düzenlemesi kapsamına dahil edilmek isteyen milyonlarda staj ve çıraklık mağduru, sosyal medya platformları üzerinde bir araya geliyor.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hakkında bir düzenleme bekleyen staj ve çıraklık mağdurları bu kez Twitter (X) platformu üzerinden ''3308 Sayılı Yas a Değişsin #YüzyılınÇilesiStajÇıraklık'' sloganıyla trend topic (TT) çalışması başlattı. Bu tweetleri gören vatandaşlar da ''3308 Sayılı Yasa nedir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

3308 SAYILI MESLEKİ EĞİTİM KANUNU NEDİR?

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu;

Çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenliyor. Bu yasa ile çıraklık eğitimine katılabilmenin şartları, nasıl usta ve kalfa olunacağı ile ilgili esaslar belirleniyor.

ekran-goruntusu-2023-09-20-105207.png

Staj ve çıraklık mağdurları da yasada düzenleme yapılmasını isterken EYT kapsamında emeklilik hakkı elde etmek istiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER