33. Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ankara'da yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 33. Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısını Ankara'da düzenledi. Düzenlenen toplantıda çok önemli konular masaya yatırlıdı.

33. Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ankara'da yapıldı

33. Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıda mesleki eğitim, nitelikli iş gücü gibi önemli konular masaya yatırıldı.

33. MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 33. Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla, Ankara Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 33. Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Şamlıoğlu, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve mesleki eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla 40 ilde sektör ile yapılan istişareler ve il değerlendirme toplantılarının ardından MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğüne girdiğini anımsattı.

İlgili Bakanlıklar ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nde yer alan stratejiler doğrultusunda öncelikle 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden başlayarak "Beceri Geliştirme Programı (Zanaat Atölyeleri)", akademik eğitim alan ortaöğretim öğrencileri için mesleki eğitim, işletmelerde mesleki eğitimde "iş sağlığı ve güvenliği" ve mesleki ortaokul açılması konuları ele alındı.

Toplantı kapsamında Mesleki Eğitim Kurulu çeşitli sivil toplum kuruluşları, mesleki eğitim ve istihdam kurulları tarafından iletilen teklifleri görüşerek karara bağladı. Düzenlenen toplantılar ve karşılıklı görüşmelerin ardından kurul toplantısı tamamlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER