31 Mart Yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulaları tanıtıldı!

Gelecek 5 yıl boyunca yerel yönetimde kimlerin olacağının belirleneceği seçimlerin yapılmasına sadece 10 gün kaldı. Seçim ile ilgili geri sayım sürerken YSK, kullanılacak oy pusulalarını paylaştı.

31 Mart Yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulaları tanıtıldı!

Siyasi partiler ve adayların aylardır devam eden çalışmaları artık tamamlanmak üzere. belediye başkanları, muhtarlar ve belediye Meclis üyelerinin seçileceği yerel seçimler 31 Mart Pazar günü yapılacak.

31 Mart Yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulaları tanıtıldı!

OY PUSULALARINDAKİ UZUNLUK GÖZLERDEN KAÇMADI

Partilerin çalışmalarına paralel olarak seçimlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak ile görevli olan Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlerde kullanılacak oy pusulaları tanıtıldı. Söz konusu seçimlerde aday ve parti katılımında yaşanan yoğunluktan dolayı oy pusulalarındaki uzunluk gözlerden kaçmadı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Çok sayıda seçimin tek seferde yapılacak olmasından dolayı YSK tarafından hazırlanan oy pusulaları renklere ayrıldı. Yapılan çalışmaya göre Büyükşehir belediye başkanlığı için beyaz, il genel meclisi üyelikleri için turuncu, belediye başkanlığı için mavi, belediye meclisi üyeliği için sarı renkli olan oy pusulaları kullanılacak. Yapılacak bu oylamaların hepsi tek zarf içinde gerçekleştirilecek. Adaylar e-devlet kapısı üzerinden nerede ve hangi sandıkta oy kullanabileceğini kolayca öğrenebiliyorlar.

KURALLARA UYGUN OLMAYAN İŞLEMLER GEÇERSİZ SAYILACAK

Seçim günü oy hakkını kullanmak için sandık başına gidecek vatandaşların bir çok konuda dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle oy pusulasına mührün doğru bir şekilde vurulması, mührün taşırılmaması ve katlanırken dikkatli olması oyların geçerli olabilmesi anlamında önemli rol oynuyor.

SONRAKİ HABER