31 Mart Yerel Seçimleri için yarım milyondan fazla personel görevlendirildi!

Hafta sonu gerçekleşecek 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya seçim güvenliği kapsamında yapılan hazırlıkları detayları ile paylaştı.

31 Mart Yerel Seçimleri için yarım milyondan fazla personel görevlendirildi!

Türkiye'nin 2028 yılına kadar ara vereceği seçim döneminin bitmesine 6 gün kaldı. Türkiye'nin gerçekleşecek 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 4 yıl sonra gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar yeni bir seçim yaşamaması bekleniyor.

BAKAN YERLİKAYA SEÇİM GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Seçimlerin gerçekleşmesi kadar seçimlerin sorunsuz geçmesi de ayrı bir önem taşıyor. Seçimlerde bir şaibenin olmaması ve seçim günü istenmeyen görüntülerin çıkmaması adına çalışmaların sürdüğünü ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yüzbinlerce personelin seçim günü oy vermek için hazır olacağını açıkladı. Bakan Yerlikaya seçim süreci boyunca ilgili kurumlar ile bakanlık olarak istişare içinde olduklarını ve hazırlıklarını bu doğrultuda ilerlettiklerini söyledi.

YARIM MİLYONDAN FAZLA PERSONEL HAZIRLANDI

Vatandaşların gönül rahatlığı ile oy kullanmaya gitmesi ve bir aksaklığın yaşanmaması için hazır olduklarını vurgulayan Bakan Yerlikaya “31 Mart Mahalli Seçimlerinde, 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi” diyerek toplamda 594 bin kişinin görevlendirildiğini duyurdu. Yaklaşık 600 bin personelin güvenliğini sağlayacağı 31 Mart yerel seçimleri Türkiye'nin doğusunda yer alan 32 şehirde 07:00-16:00 geri kalan şehirlerde 08:00-17:00 aralıklarında gerçekleşecek.

İlgili yetkililer seçim günü vatandaşların oy kullanmaya gitmeleri yönünde çağrılarda bulunuyor. Söz konusu seçimde yüksek bir katılım oranı bekleniyor.

SONRAKİ HABER