31 Mart Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak, seçmen kağıdı nereden, nasıl sorgulanır?

Yerel seçim sürecine ilişkin olarak merak edilenler seçimin yaklaşması ile beraber artıyor. Yerel seçim sürecine girilirken geri sayımın başladığı günlerde seçmen kağıtları ile ilgili olarak aramalar da arttı.

31 Mart Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak, seçmen kağıdı nereden, nasıl sorgulanır?

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak araştırmalar hız kesmeden sürüyor. Yerel seçimlerle ilgili olarak yapılan araştırmalara her geçen gün bir yenisi daha eklenirken bu kez ‘’Nerede oy kullanacağım, 31 Mart Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak, seçmen kaydı sorgulama nereden, nasıl yapılır?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

Seçmen kağıtlarının ne zaman dağıtılacağı merak konusu olmaya devam ederken Türkiye, 31 Mart Pazar günü oy vermek üzere sandık başında olacak. Yerel seçimler öncesinde oy kullanılacak sandık numarası ve sıra no detayları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemi üzerinden sorgulanacak. 31 Mart Yerel Seçimleri seçmen kağıdı sorgulamasına dair merak edilenleri derledik.

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NEREDEN, NASIL YAPILIR?

31 Mart Yerel Seçimlerinde oy verecek olan seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nin internet sitesi üzerinden yani ‘’seçmen.ysk.gov.tr'', e-Devlet kapısından, YSK'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından ya da444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden öğrenebilecek.

31 Mart Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak, seçmen kağıdı nereden, nasıl sorgulanır?

YSK tarafından yayımlanan seçim takvimine göre seçme kağıdı dağıtımına 29 Şubat tarihinde başlanacak ve 24 Mart tarihinde de tamamlanacak. Seçmenler burada bulunan bilgilerle nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER