31 Mart seçimlerinde oy kullanacak herkesi ilgilendiriyor! YSK'dan seçmen kağıdı uyarısı geldi

Yerel seçimlerde oy kullanacak olan kişiler için Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda seçmen kağıtlarının bugünden itibaren erişime açıldığı öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı.

31 Mart seçimlerinde oy kullanacak herkesi ilgilendiriyor! YSK'dan seçmen kağıdı uyarısı geldi

Partiler tarafından yerel seçim hazırlıkları devam ederken, bugün Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen kağıtları hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre kimin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen kağıtlara nereden ulaşılabileceği hakkında bilgilendirmeler yapılırken, kişilerin hangi konulara dikkat etmesi gerektiği hakkında da açıklamalara yer verildi. Bu çerçevede özellikle de bu süreç içerisinde dolandırıcılık gibi durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedildi.

YÜKSEK SEÇİM KURULU'NDAN SEÇMEN KAĞIDI UYARISI GELDİ!

Özellikle de son dönemde dolandırıcılık olayların artmasının ardından vatandaşlar için Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim döneminde de benzer olumsuz olayların yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedildi. Konu hakkında yapılan açıklamalarda resmi kurumlar tarafından yapılan duyuru haricinde belirli numaralardan gelen e-posta, mesaj ya da arama gibi durumlara itibar edilmemesi gerektiği öğrenildi. Bu çerçevede yapılan uyarı ise şu şekildeydi;

"Seçmen kaydı sorgulama ilgili belirtilen kanallar dışında gelen e-posta çağrı ya da mesajlara itibar etmeyin."

Yapılan bu uyarılar çerçevesinde kişilerin seçme kağıtlarına Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi ve çağrı merkezi bununla birlikte Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ile e-Devlet'ten yapıldığına işaret edildi.

SEÇMEN KAĞIDI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Gelen uyarıların ardından konu hakkında yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında seçmen kağıdı sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağı olmuştu. Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre sorgulama işlemlerinin adım adım nasıl yapıldığı ise şu şekilde açıklandı;

YSK SEÇMEN KAĞIDI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYNIZ…

1 - İlk olarak yukarıda verilen link üzerinden Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi internet adresine girin.

2 - Ardından T.C. kimlik numarası, seri no ve resim doğrulama işlemlerini sırası ile doğru bir şekilde girin.

3 - Sorgula tuşuna bastığınız anda hangi okulda oy kullanacağınız, sandık numarası gibi bilgilere güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Aksi halde kurum dışında gelen hiçbir bilgiye itibar etmeyiniz.

SONRAKİ HABER