31 Mart seçimleri sandık görevlisi başvurusu başladı mı, ne zaman?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için bazı sorulara yanıt aranmaya devam ediyor. Seçimlerde sandık görevlisi olmak isteyenler başvuruların ne zaman başlayacağını merak ederken resmi açıklamaları takip etmeyi sürdürüyor.

31 Mart seçimleri sandık görevlisi başvurusu başladı mı, ne zaman?

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde sandık görevlisi olarak çalışmak isteyenler başvuru detayları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Başvurular hakkında bilgi sahibi olunmak istenirken bir yandan başvuru tarihleri bir yandan da görevli olacakların alacakları ücretler merak ediliyor.

Sandık kurulu; başkan, gözlemci ve müşahitten oluşurken 2024 yılında yapılacak seçimlerde sandık görevlisi olmak isteyenler, ''31 Mart seçimleri sandık görevlisi başvurusu başladı mı, ne zaman, sandık görevlisi ücretleri ne kadar?'' sorularına yanıt arıyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandık başında görev alacaklar başvuru tarihini merak ederken sandık görevlisi olmak isteyenler için detayları derledik.

2024 SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Sandık kurulunda görev almak için başvuru süreci takip ediliyor. Sandık görevlisi olmak isteyenler için başvurular henüz başlamadı. Sandık görevlileri iki kategoriye ayrılıyor. İlki siyasi partilerden belirlenen görevlilerdir.

31 Mart seçimleri sandık görevlisi başvurusu başladı mı, ne zaman?

Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunuyorlar. İlçe seçim kurulları tarafından yayınlanan duyurulara göre seçimlerde görev almak için başvuru yapılabiliyor. Devlet memuru olanlardan YSK tarafından belirleniyor. Gelişmelerin ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

2024 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde görev alacak sandık kurulu üyelerine ödenecek ücretler henüz belli olmadı. Ancak tahmini hesaplamalara göre

Sandık Başkanı: 2.950 TL,

Memur üye: 2.090 TL,

Bina sorumlusu: 2.940 TL olacağı hesap ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER