30 Ağustos'ta sağlık ocağı ve hastaneler açık mı kapalı mı olacak?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hastane ve sağlık ocakları açık olacak mı? Resmi tatil olması sebebi ile vatandaşlar sağlık hizmetlerinden yararlanıp yararlanamayacaklarını merak ediyor.

30 Ağustos'ta sağlık ocağı ve hastaneler açık mı kapalı mı olacak?

Resmi tatiller içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramı da yer alıyor. Zafer Bayramı’nda kamu kurum ve kuruluşları kapalı olacak. Pek çok özel sektörde çalışmalar devam edecek. 30 Ağustos bu yıl hafta içine denk geliyor. Cuma günü hastane ve sağlık ocakları açık olacak mı, hangi saatler hizmet verecek?

30 AĞUSTOS HASTANELER AÇIK MI?

Resmi tatillerde hastaneler hizmet vermiyor. 30 Ağustos Cuma günü de bu sebeple hastanelerin piknikleri açık olmayacak. Ancak acil bir durumu olanlar için acil hizmeti her resmi tatilde olduğu gibi bu resmi tatil döneminde de 7/24 hizmet verecek.

30 AĞUSTOS CUMA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Sağlık ocakları da aynı hastane mantığı ile çalışıyor. Bu sebeple 30 Ağustos Cuma günü sağlık ocakları hizmet vermeyecek. Sağlık ocakların acil bölümü olmadığı için acil bir sağlık sorunu olanların bu noktada hastanelerin acil servislerine başvurması gerekiyor.

Eczaneler ise nöbetçi olarak her semtte hizmet vermeye devam edecek. 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren tüm hastane ve sağlık ocakları kaldığı yerden tam zamanlı hizmet vermeye devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER