30 Ağustos'ta noterler açık mı, nöbetçi noter var mı?

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta Cuma günü kutlanacak. Büyük bir coşkuyla kutlanacak olan Zafer Bayramı resmi tatil olması sebebi ile pek çok kişi noterlerin çalışıp çalışmayacağını merak ediyor.

30 Ağustos'ta noterler açık mı, nöbetçi noter var mı?

Noterde pek çok işlem aynı anda yapılabiliyor. Türkiye geneli noterler hafta sonu kapalı oluyor. Resmi tatillerde noterler çalışıyor mu, nöbetçi noter var mı?

NOTERLER 30 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ AÇIK MI?

Noterler 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile bu yıl hafta içine denk gelecek. Cuma günü 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile noterler kapalı olacak. Perşembe mesai bitimine kadar noterdeki işlerini halletmeyen kişiler 2 Eylül Pazartesi sabahını beklemek zorunda kalacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile Cuma günü noterler hizmet vermeyecek. Noterlerin yanı sıra bankalar, PTT’ler, hastaneler, sağlık ocakları ve resmi kurumlar kapalı olacak.

30 AĞUSTOS NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI VAR MI?

Nöbetçi noter uygulaması resmi tatilleri kapsamıyor. Bu sebeple 30 Ağustos Cuma günü normal noterler ve nöbetçi noterler hizmet vermeyecek. Bu sebeple işlerini halletmek isteyenler 29 Ağustos Perşembe mesai bitimine kadar noterlere müracaat etmesi gerekecek. Araya da hafta sonu gireceği için geç kalanlar ancak hafta başında açık noter bulabilecek.

Resmi tatil sonrasında 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren tüm kamu kurumlar normal şekilde hizmet vermeye devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER