30 Ağustos'ta eczaneler açık mı, hizmet veriyor mu, nasıl olacak?

Yarın ülke genelinde resmi tatillerden birisi olan 30 Ağustos günü yaşanacak. Bu özel gün münasebetiyle günlükl hayattaki bazı kurumların işleyişlerinde ise farklılıklar yaşanacak.

30 Ağustos'ta eczaneler açık mı, hizmet veriyor mu, nasıl olacak?

Türkiye'nin en önemli milli bayramlarından birisi olan 30 Ağustos öncesi yurt genelinde hummalı bir çalışma dönemi yaşanıyor. Konserler ve kutlamalar ile her yaştan vatandaşın milli duyguları yaşaması hedeflenirken tatil olmasından dolayı bazı yerler o gün özelinde kapalı olacak.

ECZANELER O GÜN HİZMETE KAPALI

Diğer resmi tatillerde olduğu gibi bu resmi tatilde de devlet kurumları hizmet vermeyecek. Özel kurumlar ise kendi inisiyatiflerine göre hareket edecek. O nedenle 30 Ağustos Zafer Bayramı gününde eczaneye gitmesi gereken vatandaşların nöbetçi eczaneleri bulması gerekecek.

Bayram günü boyunca eczaneler kapalı olacak. Sadece nöbetçi eczaneler acil durumlara karşı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için hazır olacak.

HAFTASONU DA BENZER SÜREÇ

Yarın yaşanacak özel durumun ardından eczaneler yine Cumartesi günü normal mesai saatleri içerisinde çalışmaya devam edecek. Pazar günü ise yeniden resmi tatil dönemindeki gibi bir durum yaşanacak ve o gün boyunca sadece nöbetçi eczaneler açık olacak. Vatandaşlar internet üzerinden yaşadıkları ilçede hangi eczanenin o gün içinde nöbetçi eczane olarak hizmet verdiğini öğrenebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER