30 Ağustos'ta düzenlenecek resmi kutlamaların programı belli oldu

Türkiye yarın bağımsızlığının en önemli anlarından birisi olan Dumlupınar Başkomutanlık Meydan muharebesinin yıl dönümünü kutlayacak. Ülkenin kurulması yolunda son düzlük olan bu savaşta Yunanlılara üstünlük kurulmuş ve batıda işgal edilen şehirler ele geçirilmişti.

30 Ağustos'ta düzenlenecek resmi kutlamaların programı belli oldu

102 yıl önce gerçekleşen bu zaferi bugün resmi bayram ve milli zafer olarak kutlayan Türkiye yarın gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Ülke genelinde yapılacak resmi ve özel gösteriler ile dünyaya bir kez daha bağımsızlık vurgusu yapılacak.

Devlet erkanı da yarın bir dizi etkinliklerde bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı gösteriler sabahın ilk saatlerinde başlayacak. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği heyet Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'deki kabrini ziyaret edecek.

GÜN BOYU COŞKU DEVAM EDECEK

Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkenin yöneticisi olmasından dolayı kendisine gelen bayram tebriklerini kabul edecek. Öte yandan Ankara'nın Ulus semtinde bugüne özel geçit töreni ile mehteran ve bando konserleri düzenlenecek.

7'den 70'e herkesin kendilerini hayranlıkla izlediği Türk Yıldızları bugüne özel Ankara semalarında bir uçuş gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da akşam üzeri Kara Harp Okulu mezuniyet törenine katılacak.

Akşam 19'da ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek etkinlikler paylaşılacak. Milli ve manevi duyguların yüksek seviyelerde yaşanmasının beklendiği anlarda çok sayıda program gerçekleştirilecek

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER