30 Ağustos günü PTT Şubeleri kapalı mı olacak, hizmet verilecek mi?

Cuma günü Türkiye'nin milli günlerinden birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıl dönümü kutlanacak. Bugünün resmi tatil olmasından dolayı günlük hayatta kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet planlarında değişikliğe gidilecek.

30 Ağustos günü PTT Şubeleri kapalı mı olacak, hizmet verilecek mi?

Türk halkının yıllar süren kurtuluş savaşı mücadelesinin dönüm noktası 30 Ağustos'ta elde edilen zafer olmuştu. Batı cephesinde Yunan İşgalini sonlandıran Dumlupınar Meydan Muhaberesinde zafer bugün elde edilmişti.

Türk milletinin bir kez daha bağımsızlığına sahip çıktığı bugün her sene milli bayram olarak ülkemizde kutlanıyor. Bu nedenle diğer resmi bayramlarda olduğu gibi bugününün de tatil olmasından dolayı devlet kurumları bugün zorunlu birimler hariç izin vermiyor.

BAYRAM GÜNÜ ŞUBELER HİZMET VERMEYECEK

Günümüzde kargo ve posta konusu başta olmak üzere bir çok alanda hizmet veren PTT'de işi olan vatandaşlar 30 Ağustos'ta şubelerden hizmet alamayacak. PTT'nin online uygulaması üzerinden işlemler gerçekleştirilmeye devam edecek. Şubeden hizmet almak isteyenler ya 29 Ağustos mesai bitimine kadar işlemine kadar işlemini yapacak ya da 2 Eylül pazartesini bekleyecek.

30 Ağustos'un Cuma gününe denk gelmesi, devlet kurumlarının mesaisinin bu hafta daha az olacağı anlamına geliyor. Bu nedenle devlet kurumlarında işleri olan vatandaşların plan ve programını resmi tatillere göre ayarlaması kendileri için büyük bir önem taşıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER