3 kez ertelenmişti! Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu için beklenen açıklama geldi. Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun bugün yapılacağı öğrenildi.

3 kez ertelenmişti! Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor

Ülke tarihimizin sahip olduğu unvan ve yapmış olduğu görev nedeniyle en önemli insanları arasına giren Alper Gezeravcı'dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. İlk Türk astronotu olan ve dönüş yolculuğu 3 kez ertelenen Alper Gezeravcı'nın beraberindeki ekip ile birlikte dünyaya ne zaman döneceği açıklandı.

AYLARCA SÜREN EĞİTİMİN ARDINDAN UZAY YOLCULUĞU BAŞLADI

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde vatandaşları en çok heyecanlandıran haberlerden birisi de uzaya gidecek ilk Türk astronotunun kimliğinin belirlendiği şeklinde olmuştu. On binlerce başvuru arasından F-16 Pilotu Albay Alper Gezeravcı'nın seçildiği bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış, ardından Gezeravcı vakit kaybetmeden astronotluk eğitimleri almaya başlamıştı.

3 kez ertelenmişti! Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor

Aylar süren eğitim döneminin ardından 19 Ocak 2024 günü dahil olduğu AX-3 ekibi ile beraber Amerika'dan fırlatılan uzay aracı ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıkmıştı. 36 saat civarında süren yolculuktan sonra Alper Gezeavcı ve diğer 3 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu'na varmıştı. Orada 2 hafta kalması planlanan ve bu süreçte bir çok bilimsel çalışma yapan Alper Gezeravcı'nın uzayda yaşadığı her an ülkemizde de büyük bir merakla takip edilmişti.

DÖNÜŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Görev süresinin tamamlanmasının ardından gözler Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğuna çevrilmişti. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitme sürecinde erteme durumları ile karşılaşan Alper Gezeravcı benzer bir süreci dönüş yolculuğu içinde yaşıyor. Alper Gezeravcı'nın yolculuğu şu ana kadar 3 defa ertelenmişti. Yapılan son açıklamaya göre İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı ve diğer astronotların bir aksilik yaşanmazsa bugün saat 17:05'te dünyaya dönmek üzere yola çıkması bekleniyor

SONRAKİ HABER